Две книги на Noble Star Books са номинирани за Бисерче вълшебно 2023

номинации за бисерче вълшебно 2023

Две книги на издателство Noble Star Books са номинирани за награда “Бисерче вълшебно” 2023. И двете заглавия са в категория “Нещотърсачи”. Това са  “Да изследваме Космоса” и “Да изследваме роботиката” от поредицата “Чудесата на познанието”. Двете книги на издателството бяха номинирани в краткия списък в категорията сред общо 37 заглавия.

Гласуването вече е отворено и децата могат да гласуват за любимите си книги в шестте категории до 23 април 2023 г. В гласуването могат да участват всички деца на възраст между 3 и 16 години. Те избират по една художествена книга и по една книга в категория “Нещотърсачи”. Всяко гласувало дете ще получи почетен диплом, както и участие в томболата за награди.

Може да гласувате тук:

“Да изследваме Космоса”

“Да изследваме роботиката”

Национална награда „Бисерче вълшебно“ е първата награда в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване на децата. Тази година за първи път бе въведен дълъг и кратък списък. За да отсее най-добрите издателски проекти от дългия списък, също за първи път тази година, жури определи кои да са номинираните заглавия. Журито бе съставено от два панела – екип от професионалисти – литературоведи, библиотекари, учители, специалисти в сферата на книгоиздаването, както и деца, членуващи в читателските клубове “Бисерче вълшебно” в страната.

В дългия списък за наградата бяха включени общо 166 книги в шестте категории, номинирани от 52 издателства и самопубликуващи се автори.

Наградата “Бисерче вълшебно” бе учредена през 2013 г. от фондация “Детски книги”. Единадесетото издание по традиция се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката, с финансовата подкрепа на Столична община, в партньорство с: Българска библиотечно-информационна асоциация (ББИА), Фондация „Глобални библиотеки – България“, Асоциация „Българска книга“ и Асоциация „Родители“.

Издателство Noble Star Books благодари на почетното жури! За оценката и възможността две от книгите ни да бъдат включени в краткия списък за награда “Бисерче вълшебно” 2023.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *