Участие на Noble Star Books в конференция на “Образование без раници”

конференция образование без раници

Издателство Noble Star Books взе участие като изложител в годишната конференция на “Образование без раници”. Годишната конференция на “Образование без раници” на тема “Двете лица на технологиите в образованието: Стрес и прогрес” се проведе на 7-и октомври 2022 г. в Sopharma Business Towers в гр. София.

На фокус бяха теми, свързани с умното, ефективно и балансирано използване на технологиите, но и техностресът, прегряването, грижата за менталното здраве на ученици, учители и всички, заети с образованието на децата. Издателство Noble Star Books участва със свой щанд в изложбената част на събитието. Представихме книгата “Как да насърчим осъзнатост при децата” на Шели Мърфи, PhD.

На конференцията си дадоха среща учители, директори, технологични училищни лидери и други педагогически специалисти от цялата страна, както и представители на институциите в сферата на образованието. След конферентно-дискусионната част последваха работилници с участниците и гост лектори.

Сред разискваните теми бяха различните лица на технологиите в образованието; ментално здраве и социално-емоционално благосъстояние срещу технострес и бърнаут; вътрешна мотивация на учителите и учениците; начини за справяне с дигиталния стрес и умора и др.

„Образование без раници“ (ОбР) е сдружение с нестопанска цел, което подпомага осъвременяването на образованието в България и има мисия да създава алтернативни образователни и културни ресурси на български. Сдружението е представител за България и превежда на български ресурсите на една от най-големите онлайн платформи в света за образователни ресурси КАН академия.

конференция КАН академия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *