Noble Star Books е член на Асоциация “Българска книга”

Noble Star Books член на АБК

Издателство Noble Star Books е член на Асоциация “Българска книга” (АБК).

Асоциация „Българска книга” (АБК) е единствената организация на книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти в страната. Тя е сдружение с нестопанска цел в частна полза, основана през 1994 г. В Асоциацията членуват книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти, които произвеждат над 90 % от книжната продукция в България.

Издателство Noble Star Books бе прието за член на асоциацията през февруари 2023 г. За членство в Асоциация “Българска книга” е нужно да бъдат покрити определени условия. Сред тях са издадени шест книги, препоръки от поне двама членове на асоциацията, както и добро име в гилдията.

Благодарим на Управителния съвет на Асоциация “Българска книга” за доверието и приема!

Асоциация “Българска книга” работи за запазване и развиване на книгоиздаването в България; насърчава четенето; организира множество мероприятия. Едно от най-големите постижения на асоциацията през изминалата година бе гласуването на временната мярка за 9% намален ДДС на книги да стане постоянна.

През настоящата 2023 г. издателство Noble Star Books ще вземе участие в редица събития, организирани от АБК. Асоциация “Български книга” организира кампанията в подкрепа на четенето “Походът на книгите”; Пролетния базар на книгата, множеството Алеи на книгата в редица български градове, както и най-голямото събитие – Софийският международен панаир на книгата в края на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *