Първата година на издателство Noble Star Books

Noble Star Books на една година

Първата година на Noble Star Books – динамична и предизвикателна, изпълнена с противоречиви емоции, вариращи от едната крайност до другата на емоционалния спектър, но и с нестихващо желание да сбъднем една мечта.

Първата година за един бизнес винаги е трудна. Опира до много важни решения, компромиси, до внимателно планиране, но и до поемане на рискове. Първата година на издателство Noble Star Books беше изпълнена с предизвикателства. Сблъскахме се с на пръв поглед неразрешими ситуации, с премерени рискове. В същото време постигнахме истински успехи и осезаеми приятелства и подкрепа.

Какво успяхме да свършим за една година

  • Издадохме 6 книги – в жанрове художествена литература, популярна психология, детска литература, картинни книги, енциклопедии;
  • Станахме член на Асоциация “Българска книга” – асоциацията, която е единственото обединение на издателите в България;
  • Сключихме договори с най-големите издателски групи в света, както и с редица издателства от Канада и Великобритания – Penguin Random House USA, Penguin Random House UK, Hachette, Insight Editions/Weldon Owen USA,  Pembroke Publishers Canada, North Parade Publishing, UK, etc.
  • Участвахме в редица събития, сред които и най-голямото в книгоиздаването у нас – Коледният панаир на книгата;
  • Организирахме собствени събития на интересни места и с участието на наши добри приятели и партньори, за което им благодарим;
  • Установихме множество партньорства в страната и извън границите, чрез които достигаме до своите читатели;
  • Спечелихме любовта и признанието на много читатели и партньори – участвахме в редица събития, конференции, търговски изложения, представяния на нашите книги;
  • Две от книгите ни бяха номинирани за наградата на децата в България „Бисерче вълшебно“;

И макар започването на нов бизнес да е като отплаване на първо пътешествие, първите 365 дни са най-плашещи. Превръщането на една мечта в бизнес проект е изпълнено с предизвикателства, със страх от непознатото и финансова несигурност.

Поемането на рискове

Не се страхувайте от поемането на рискове, макар и премерени, защото те ви водят напред, те ви вдъхновяват да не губите мотивация и да не намалявате степента на усилията, които влагате. Пътят не е лек, понякога е изпълнен със съмнения и несигурност, но след като се опитвате да постигнете мечтата си – смело вървете напред с дръзновение и усърдие, което ще породи и вашата увереност.

Какво ни дава увереност да вървим напред с все по-смели идеи?

Признанието, което получихме както от читателите, така и от професионалисти в сферата, от международните ни партньори и от приятелите ни тук, в България.

Първата година е знакова – тя предопределя посоката, в която ще се развива издателството. А нашата посока е ясна – качество, значимост, прецизност и отдаденост в проектите.

С уважение,

Екипът на Noble Star Books

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *