елизабет лим

Елизабет Лим е автор на фентъзи романи, превърнали се мигновено в бестселъри на New York Times, Sunday Times, и USA TODAY.
Елизабет е израснала сред богатство от вълшебни приказки, митове и песни. Страстта й към разказването на истории се проявява, когато е едва десетгодишна. Тогава тя започва да пише фенфикшъни на „Сейлър Мун“, „Прекрасната долина“ и „Междузвездни войни“ и ги публикува онлайн, за да открие, че: „Еха, хората наистина четат нещата ми. Това е страхотно!“. Но след като неин учител й казва, че е твърде обстоятелствена в едно от есетата си, Елизабет спира да се занимава с писане, за да се съсредоточи върху изпитите по английски.
След време Елизабет става композитор на музика за филми и видеоигри и дори защитава докторат по музикална композиция. И все пак писането винаги й е липсвало и тя се връща към него, когато има нужда да се откъсне от ученето. Един ден решава да напише роман – отначало просто за развлечение, но след това нещата стават сериозни – и оттогава не е поглеждала назад.
Елизабет се дипломира в Харвард с първа специалност музика и втора специалност – източноазиатски изследвания, а след това продължава образованието си в „Джулиард“. Израснала е в Северна Калифорния и Токио, Япония, а сега живее в Ню Йорк със съпруга си и дъщерите си.

„Шест алени жерава” е първата ѝ книга, която излиза на български език.

 

-15%

Тийн литература

Сияйно проклятие

Original price was: 26.00 лв..Current price is: 22.00 лв..
-15%

Тийн литература

Обещанието на дракона

Original price was: 26.00 лв..Current price is: 22.00 лв..
-17%

Тийн литература

Шест алени жерава

Original price was: 24.00 лв..Current price is: 20.00 лв..