Ветман покори децата в Националния природонаучен музей

Ветман покори децата на премиерата

Ветман и неговите бионични приятели покориха децата на премиерата на книгата “Ветман и неговите бионични животни”. Събитието се състоя в Националния природонаучен музей при БАН на 19-и ноември, събота. Представянето привлече семейства с малки и поотраснали деца.

Увлечени в историята на Ветман и неговото бионично племе, децата и техните родители слушаха в захлас как е възникнала идеята за  книжката. Авторът – д-р Ноел Фицпатрик, измисля Ветман още като дете, когато е само на 10 години. Ето какво споделя той в свое интервю:

  • Когато бях дете, измислих Ветман като герой, който спасява всички наранени, отхвърлени и болни животни. Прави го благодарение на своите магически изобретения, сътворени от вещите, които хората изхвърлят. През целия ми живот той е моята пътеводна светлина. Напомня на всички нас за моралната ни отговорност да се грижим за животните. Защото всички заедно споделяме една и съща планета. Романът е история за любов, надежда, вяра и спасение. В нея съм вложил всичко, което влагам в кариерата си като ветеринарен лекар и в живота си като човек и творец.

По време на презентацията д-р Николай Първанов, ветеринарен лекар, разкри пред малките слушатели какви са предизвикателствата пред професията на ветеринарния лекар. Те задаваха въпроси, а той с готовност отговаряше на може би бъдещи свои колеги.

Докато слушаха откъс от книгата, гостите на представянето имаха възможност да рисуват. Можеха да избират пред свое любимо животинче или пострадало животинче с бионични изобретения. Получи се красива изложба с прекрасни детски рисунки. Лицата им грееха и всички бяха доволни. Като награда за своето старание те получиха значки и магнити с лика на Ветман и неговото бионично племе. След представянето те разгледаха експозициите на Националния природонаучен музей при БАН.

Екипът на издателство Noble Star Books отправя искрена благодарност към всички присъстващи на събитието. Признателни сме и към ръководството и екипа на Националния природонаучен музей при БАН за отлично организираното събитие и съдействието. В съботната утрин музеят се оказа най-доброто място, където книгата се почувства като у дома си, за да достигне до своите малки читатели.

  • “НАДЯВАМ СЕ ВЕТМАН И НЕГОВОТО БИОНИЧНО ПЛЕМЕ ДА ВДЪХНОВЯТ ДЕЦАТА ДА СЛЕДВАТ МЕЧТИТЕ СИ, ДА ДОСТИГНАТ ЗВЕЗДИТЕ И ДА ОСЪЗНАЯТ КАКЪВ ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИМЕР МОГАТ ДА БЪДАТ, АКО СЛЕДВАТ СЪРЦЕТО СИ И СА МОТИВИРАНИ ОТ ЛЮБОВТА И ДОБРОТАТА – КАКТО КЪМ ЖИВОТНИТЕ, ТАКА И КЪМ ХОРАТА.“ – д-р Ноел Фицпатрик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *