Световен ден на метеорологията и Втори рожден ден

Световен ден на метеорологията с Noble Star Books

Световният ден на метеорологията – 23-ти март, ще бъде отбелязан с детски празник и научна демонстрационна програма. в столичния Дом на културата „Средец“. Организатор на празника е издателство Noble Star Books. Повод за честването е и втората годишнина на издателството, както и енциклопедията „Метеорология“.

 На 23-ти март 2024 г., от 16:00 часа столичният Дом на културата „Средец“ (ул. „Кракра“ 2А) ще бъде домакин на честването на Световния ден на метеорологията. Световният ден на метеорологията 23-ти март се отбелязва по повод основаването на Световната метеорологична организация. Темата на Световния ден на метеорологията през 2024 г. е „На първа линия на климатичните промени“.

Световният ден на метеорологията е чудесен повод да поговорим за климатичните явления и промените в тях. Ще научим интересни и изненадващи факти за необятния свят на времето. Ще разберем какво е атмосферно налягане, метеорологична станция, как работят космическите сателити, различните измервателни уреди и как се създават модели на метеорологични явления. Детската енциклопедия от поредицата „Наукознание“ – „Метеорология“ запознава малките читатели с работата на метеоролозите, с разнообразните аспекти и приложението на метеорологията в реалния живот.

Повече за детската енциклопедия “Метеорология” и за отбелязването на Световния ден на метеорологията може да научите от интервюто в “Детското.БНР” по програма “Христо Ботев”.

За прекрасното настроение на празника ще допринесе водещият Олег Орфеев.

Специален гост на събитието ще бъде водещият на синоптична прогноза Борислав Лазаров, който ще представи не само своята професия, но и ще разкрие пред публиката очарователния свят на науката метеорология.

водещият Борислав Лазаров

За да запалят въображението на присъстващите на събитието и да вдъхновят децата да открият и развият своя талант в сферата на науката, специална научна демонстрационна програма ще представят гостите от Университет за деца. С тяхна помощ ще видим на сцената как действат физико-химичните закони.

университет за деца

Повод за детския празник е и вторият рожден ден на организатора – издателство Noble Star Books. Създадено на 23 март 2022 г., издателството стои зад изключително успешната и в световен мащаб поредица „Шест алени жерава“. В портфолиото присъстват луксозни книги като „Великолепна книга за котките“ и поредицата научни енциклопедии „Чудесата на познанието“. Детските романи „Ветман и неговите бионични животни“, поредицата „Шапкарите“ и „Картографите“ също са в секцията за детска литература. Noble Star Books е издател на картинни книги, издания от жанрове художествена литература и популярна психология.

Събитието се провежда с подкрепата на:

Tedi logo_with bear

Gold_logo_Pobeda

Медийни партньори на събитието са електронните медии „Аз детето“, „Аз жената“, „Кафене БГ“, “МадамаМама”.

Входът за събитието е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *