Втората годишнина на Noble Star Books и Ден на метеорологията

Втори рожден ден на Ноубъл стар букс

Втората годишнина на Noble Star Books бе отбелязана с детски празник на 23-ти март в Дом на културата “Средец”. На същата дата честваме и Световния ден на метеорологията и съчетахме двата празника в едно.

Световният ден на метеорологията се отбелязва именно на 23-ти март. На тази дата през 1950 г. е създадена Световната метеорологична организация. България е и един от първите членове на организацията. Повод за събитието стана и детската енциклопедия “Метеорология” от каталога на издателството.

Музикални изпълнения

Спектакълът бе открит с изпълнение на вокална студия “Дъга” с ръководител г-жа Снежана Полихронова-Кърнолски. Малките изпълнители създадоха прекрасно настроение в залата и дадоха начало на празненството. Изпълненията им бяха пряко свързани и с темата на деня – Световния ден на метеорологията.

За великолепното настроение в залата се погрижи водещият Олег Орфеев, който ангажира децата в предизвикателство на сцената. За да е истински празникът, те танцуваха и се забавляваха.

Специален гост

Специален гост на събитието бе водещият на синоптична прогноза Борислав Лазаров. С присъщото си чувство за хумор и безспорна ерудиция той потопи публиката в необятния свят на науката метеорология. От сцената на дом на културата “Средец” Борислав Лазаров разкри изключително интересни факти за метеорологията, метеорологичните явления и прогнозирането на времето. Гостите дори се включиха в дискусия и задаваха въпроси. За тяхна изненада той беше донесъл парче от метеорита, паднал в Челябинск през 2013 г. Всички в залата имаха възможност да го разгледат.

Борислав Лазаров метеорит Челябинск

Борислав Лазаров синоптична прогноза Метеорология

Научна демонстрационна програма

В края на празненството по случай втората годишнина на Noble Star Books дойде и време за научна демонстрация. Партньорите ни от Университет за деца пресъздадоха редица физични явления, пряко свързани с метеорологията и времето. Най-интересен като че ли се оказа експериментът със стълбата на Якоб, при който се имитира мълния. А децата бяха въвлечени в експеримент и се почувстваха като истински джедаи.

Явор Киряков Университет за деца научна демонстрация Университет за деца

Партньори на събитието

Партньори на събитието бяха “Тимбарк България” и “Победа” АД – гр. Бургас. Мечето символ на сокчетата с марка Tedi зарадва децата с малки подаръци и ги почерпи със сокчета. За да е празникът още по-вкусен, се погрижиха от “Победа” АД – производител на шоколадови изделия.

 

Благодарим на всички, които уважиха празника ни и се включиха в отбелязването на Световния ден на метеорологията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *